Sery łomnicki, produkt regionalny

Jednym z regionalnych produktów, dodawanym do naszych potraw są Sery Łomnickie. W 100% naturalne, wytwarzane z pasją w tradycyjny sposób w ekologicznym gospodarstwie Kozia Łąka, niedaleko Jeleniej Góry. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki, który już na stałe zadomowił się w naszej kuchni, został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Natomiast podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, sery te były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię regionalną. Regularnie też goszczą w menu najlepszych restauracji w kraju, właśnie między innymi w naszej udowadniając w ten sposób, że jest produktem całkowicie naturalnym, pozbawionym wszelkiej chemii. Wszystko to przyczyniło się do tego, że postanowiliśmy wykorzystać go w naszych potrawach, bo jakość i smak są dla nas najważniejsze, a jeśli dodatkowo jest to produkt polski, wytwarzany tak niedaleko nas, tym bardziej chcemy go podawać naszym Gościom.

{}